A A A

Sinds 1 oktober hebben 65 inwoners zich als lid van de dorpscoöperatie aangemeld. Het totaal aantal leden komt hiermee op 690. Wij zijn daar voor dit moment dik tevreden mee.
Het aantal nieuwe aanmeldingen zou er op kunnen wijzen, dat nog weer meer inwoners de dorpscoöperatie serieus nemen en ook het nut er van inzien.

Dat zou er best eens aan kunnen liggen dat onze dorpsregisseur, Jacomijn de Jong op 1 oktober aan haar klus is begonnen. Vanaf haar eerste werkdag weet men haar goed te vinden. Ze is dan ook heel gemakkelijk te bereiken. Eén telefoontje en je hebt haar direct aan de lijn om het een en ander te bespreken en om eventueel een afspraak te maken om bij haar op bezoek te komen in ’t Anker of dat ze langs komt voor huisbezoek.


De werktijden van Jacomijn zijn: maandag, dinsdagavond, woensdag- en donderdagochtend. Op donderdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur heeft ze spreekuur in ’t Anker.

Haar telefoonnummer is 06 – 23211010 en haar e-mail adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie kan de dorpscoöperatie nuttig zijn?
Hierop is maar één antwoord mogelijk. Voor iedereen! Want iedereen loopt kans eens een keer wat hulp nodig te hebben. Hulp omdat jezelf de dingen even niet meer zo goed voor elkaar kunt krijgen. Of als je ouders hulp nodig hebben en het alleen op jouw schouders terecht komt, terwijl je het al zo druk hebt en er niet altijd kunt zijn wanneer dat nodig is. De dorpscoöperatie kan er dan voor zorgen dat het je wat makkelijker wordt gemaakt. Meer handen maken werk immers lichter. Een belangrijke gedachte achter de dorpscoöperatie is  de solidariteitsgedachte:  dat we naar elkaar willen omzien en elkaar willen helpen.


Het beeld dat we nu zien is, dat vooral oudere inwoners zich als lid aanmelden. Wel logisch, maar niet helemaal terecht. Ook de kinderen van de ouderen kunnen veel gemak hebben of krijgen van de dorpscoöperatie. Het past bij de solidariteitsgedachte, dat de dorpscoöperatie ook door de jongeren wordt ondersteund. Hierover mag geen misverstand bestaan. Vandaar.