A A A

Gesprekken met vrijwilligers

Het is een drukke tijd voor de initiatiefnemers van de Dorpscoöperatie Zorg en Welzijn in Hollandscheveld. In de afgelopen weken hebben zij gesprekken gehad met ruim 170 inwoners die zich vorig jaar hebben aangemeld als vrijwilliger bij de Dorpscoöperatie.

Zij zijn bereid allerlei klussen te doen voor zorgbehoevende inwoners van Hollandscheveld. Men reageerde positief op de plannen en men zag duidelijk de meerwaarde van een coöperatie in. Het waren constructieve gesprekken, waarin concrete informatie werd gegeven en duidelijke afspraken zijn gemaakt over de invulling.

 

 

Informatiebijeenkomst 27 januari 2015

Voor dinsdagmiddag de 27e januari a.s. om 13.30 uur hebben alle inwoners van Hollandscheveld persoonlijk een uitnodiging in de bus gehad voor een informatiebijeenkomst in

Dorpscentrum ‘t Anker. Dit is de tweede bijeenkomst. De eerste was op 6 november jl. op een avond. Omdat er ook inwoners zijn die  ’s avonds liever niet op pad gaan, is deze bijeenkomst op de middag. De initiatiefnemers vertellen het een en ander over de Dorpscoöperatie en over de huidige stand van zaken. Wethouder Jan Steenbergen brengt de visie van de gemeente over zorg en welzijn voor het voetlicht.  In dat kader geeft hij ook zijn visie op de meerwaarde die de Dorpscoöperatie biedt voor de inwoners. Tijdens de bijeenkomst maakt de wethouder de naam van de Dorpscoöperatie bekend, onthult hij het logo en lanceert hij de website.